2014. május 25., vasárnap

Dohaban vagyunk

Ami Katar fővárosa. Ami egy miniállam a Perzsa-öböl partján. 40 fok van, száraz, sivatagi levegő, kb. negyed órát lehet bírni a légkondin kívül, utána már irreverzibilesen denaturálódunk. Reggel 5-kor keltünk Kandoomán, aztán a viharos óceánon egy fél órás, elég durva motorcsónakos túra után megérkeztünk a reptérre. Ott kiderült, hogy a csomagjainkat nem tudjuk felvenni Katarban, mert azok a tranzitban maradnak, így gyors átpakolás következett a hátizsákba és retikülbe. A kellemetlenséggel amúgy sokkal több előnyünk is járt, mert nem kellett az ezt követő tortúrát két nagy táskával és két szörfzsákkal végigcsinálnunk:
A reptéri taxis ugyanis rossz hotelbe vitt, a a következő taxis már jó helyre, de egy kicsit mégis máshova, úgyhogy túl vagyunk egy kis helyi városnézésen a szaunában. Az óvárosban vagyunk, a kocsik ide be sem jöhetnek, úgyhogy a cuccokkal itt szimplán meghaltunk volna. Na de nem így történt! :) Ráadásul ez itt a kulturális központ, van itt mindenféle művészeti meg kaja mag mindenféle más helyi kisbolt, szóval érdekes lesz. Majd azért még írok. Meg még Maldívos búváros bejegyzéssel is jelentkezem majd. Egyelőre várjuk, hogy elkészüljön a szobánk, úgyhogy addig néhány kép:

Viszlát, Maldív-szigetek!
Sivatag valahol Szaúd-Arábiában
Egy nagy nem tom mi
Még nagyobb nem tom mi
Ez már Katar
Burzsuj lakópark vagy konferenciaközpont lehet
Teázó
Tiszta Miami
Óriás mecset, ők nem nézik a meccset
Az első takszis itt rakott le, a marha
Durva ház
Még egy durva ház
Na ez meg elfordult. Pedig elég szép művészeti központ
A hotelünk "boutique", a személyzet nagyon kedves és profi, végre pozitív élmény!
Már majdnem elfonnyadtunk, de itt még narancslevet is kaptunk, bizony!
Frissítő törcsis tányér és intarziás asztal
Még iparművészet

4 megjegyzés:

  1. ez a "minden rosszban van valami jo" lassan a jelmondatod lehetne, ahogy nezem! szar a szörf, de legalabb van raja, elcseszik a csomagot, de legalabb nem kell cipelni - csak hogy ket aktualis peldat mondjak! hihi! pont igy kepzeltem el dohat! hat hajra csicsa igy a letisztult maldiv kepek utan! :D :D :D (m.)

    VálaszTörlés
  2. Na itt aztán volt csicsa! :) Rakok ki majd még egy csomó képet, nagyon érdekes ez a város!

    VálaszTörlés
  3. Húúú, itt aztán igazi Seherezádénak érezheti magát az ember leánya :)))

    VálaszTörlés
  4. Ezt nem tudhatom, de úgy tűnt, Csillu igazán jó érezte magát! :)

    VálaszTörlés