2014. május 15., csütörtök

Május 13. - Szörf és búvárkodás


Ma elmentünk búvárkodni, de előtte gyorsan beugrottunk Chickensre szörfözni egyet, mert a búvárközpont is épp a szomszédos szigeten, Thulusdoon van. Ez volt az eddigi legkirályabb szörfözés, egy óra alatt 9 ride-dal! Már egyre közelebb kerültem a csőhöz, de sajna még mindig nincs meg. Na mindegy, jó gyorsakat mentem, óriási kilövésekkel a végén, azokat nagyon élvezem! :)
Itt van egy kép is, hogy tényleg nem jártam már annyira messze a csőtől. (Ja, a beállításokat elrontottam, azért csak a fejem látszik kb. :)

Ez még amúgy le is csapott...
Aztán elmentünk búvárkodni. Nem emlékeztem már semmire, de gyorsan újból elmondták a fontosakat, aztán beugrottak a lényeges mozzanatok. Csináltam egy csomó felvételt is, de a képek és videók sajnos mind kékek, mert ilyen mélyen már a többi szín nem lásztik. Az emberi szem persze királyul korrigál, és mi látjuk a színeket, csak az oktalan kamera sajnos nem képes rá. Szóval ezek a képek és videók sajna nem a valóságot mutatják, de legalább annak egy szürkés-kékes lenyomatát igen:

Jó parás volt az eleje
Két moorish idol - a kedvenc halam
Jó a társaság, de hát sajna öltözködni nem tudnak rendesen!
Aztán búvárkodtunk az atollon belül is, és kívül is. A külső merülés épp Cokes reef-jén volt, vicces volt így 25 méter mélyről nézni a dolgot. Igazából ott már a fent tombóló hullámzásból csak azt lehet érezni, hogy szépen lassan liftezik az ember föl-le másfél métert a korallzátony fala mentén.
Láttunk teknőst (Tamás először életében, pedig 96 merülése volt már!), meg mindenféle halakat, de cápát nem, pedig azt mondták, hogy 95%, hogy látni fogunk.

Tekiiiiiiiiiiii
Aztán kb 3 perccel a vége előtt megjelent ő:

white tip reef shark - magyarul nem tudom
Csodaszép állat egy ilyen, és ez még nem is félelmetes, 1-1,5 méteres white tip szirt cápa. A videón látszik a mozgása is, nem lehet semmivel összetéveszteni! :)

Szóval a búvárkodás szuperjól sikerült, köszönjük szépen. Este aztán már nem történt semmi izgis. Vagy igen? Akkor láttunk bébicápákat a beachen? Nem tudom, de az is volt valamikor. Meg ráját is, majdnem nekiment a lábamnak a kis bolond!

Told you don't touch the sea animal!!

1 megjegyzés: