2014. május 15., csütörtök

Május 15. - Az eddigi legjobb nap!!

Ma reggeli, szokásos lekváros kenyér, banana bread, még több cukros ezaz, meg tea. Ma volt valami kása kenyér jellegű dolog is, na az király volt. Meg alma, ami full akarattyai zöldalma ízű volt. Lehet hogy a kertünkből lopták??

SNORKEL
Reggeli után kimentünk az atollon kívülre snorkelezni (palack nélkül, pipával búvárkodni), ami nagyon-nagyon jól sikerült. A legnagyobb durranást a búvárkodás harmadik másodperce hozta: amint beugrottunk a motorcsónakból, egyből azt vettük észre, hogy ő kering alattunk:

Szürke szirt cápa
A képen nem látszik, de olyan 1,5-1,8 méteres lehetett. Ez már elég szigorúan néz ki, főleg, amikor szembe úszik veled, úgyhogy be kell valljam, nem mertem leúszni hozzá, hogy az arcába nyomjam a GoProt! :)) Keringett egy ideig, aztán lelépett.

Láttunk még végtelen sok halat, csomó teknőst, ráját, murénát, meg még néhány kisebb cápát is, de a fotók igazából csak meggyaláznák az emlékét a merülésnek! :)

Azért van egy-kettő, ami jobban sikerült, mert sekély vízben készült, ezeket kirakom ide:

Sok színes hal
Pettyes muréna
Hassan
Suttyó muréna
Rája pár

SZÖRF

Csak szörfösöknek ajánlott, elég dagályos meg palatinusos.

Úgy volt, hogy a snorkel után ma már csak a helyi törésre megyünk ki, ami nem olyan király, mint Chickens, de azért jó lesz az is. Viszont a srác nem jelentkezett (idegesítő), mi magunktól meg nem találtuk volna meg a kiutat, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy mégis Chickens lesz. Ez csak azért volt necces kicsit, mert már 4 óra volt, és rendszerint már háromkor is necces elindulni, mert csak egy óra szörfözés marad sötétedésig, visszatalálni a motorcsónakkal a zátonyok között meg nem egy leányálom. Emellett nagy szél is volt, úgyhogy megint nem túl rózsásan indult a dolog. Most viszont legalább nem a gyogyós fiatalokkal mentünk, mint tegnap (akiknek a motorja lerohadt), hanem a jól megszokott sofőrünkkel, Jahviddal. Ez a csávó sose szól egy szót se, néha mosolyog, nézi a radart a kis ladikon és kanyarog a kilógó, vagy víz alatt megbújó sziklák között. Nem sír, hogy lemegy a nap, sötét van, vagy épp hajnal 6 vagy villámlik mindenhol, vár szépen ránk a törés mellett himbálózva fel és le, mint Pom-pom. :) Ez a csávó megtestesíti az itteni nyugit, elég ránézni, és megvan a schrafen! Szóval ő fog is kapni egy jó kövér borravalót holnap, mert Tamáséknak az lesz az utolsó napja itt, aztán másnap hajnalban mennek egy másik resortba két napra.

Ú, a bevezetőt böllérre eresztettem, szóval a szörf, immár tömörebben:
  1. A két buddha, Chavito és Szőllő intelmei alapján ma hagytam a csövelés-stresszt, és csak a funra mentem rá, úgyse voltak ideálisak a körülmények, és csak egy óránk volt.
  2. Csipkebokor vessző
  3. A Maldív-szigetek egyik legismertebb törésén KETTEN voltunk Tamással(!!)
  4. Később jött néhány francia, akik JÓFEJEK voltak, még hullámot is átengedtek, az egyiküknek meg ráadásul Gödöllőn volt irodája (!!)
  5. Pont király méret volt, head-high, néha nagyobb bombákkal
  6. Ha nem is életem sessiönje volt, azért az egyik legjobb ride életemben az most volt. Van is róla videó, de még mielőtt megnézném, inkább leírom emlékből, úgy sokkal jobb, kívülről úgyis biztos tiszta ratyi az egész! :D :D
  7. A Ride: Szóval elindultam, jó radikálban :D aztán szereztem sebességet, aztán bottom turn, snap, minden, aztán még egy csomó minden király (fogalmam sincs), aztán felmentem a hullám tetejére, alattam a francia csávó, de kikerültem, aztán még az eddigi legmagasabb ever floater, amit jó nagy zuhanás után le tudtam hozni lábon. A franciák is nagyon csujjogtak, szóval igazi szuper fühlung volt.
  8. Ja, és a víz 30 fokos!!!! Az mi?!!! :))
  9. Visszafelé naplementés motorcsónakozás, körbe mindenhol felhők, villámlás, óriási királyság, koromsötétben kikötés a homokon, eső eleredés, deszka mosás esőben, nem fázás SOHASE!!!
Néhány kép a végire:

Ez így csak egy kitolt segges béna kép...

...de ha beállítjuk a horizont ;)
És ebből vissza is jöttem ám! :)

Az új profilképem
Egyedül Chickensen
Jó a kedv - háttérben a szigetépítő hajó
Jön a vihar
Hát, ennyire király volt ez a nap. És még mindent le sem írtam! ;)

3 megjegyzés:

  1. 1. ez az egesz borzaszto ... innen itthonrol! :D 2. csipkebokorvesszö! 3. büszke vagyok rad zari! igy kell ezt tolni!!!! nem görcsüni a csövön! majd az is ilyen lazan fog összejönni, ahogy ez a floater meg minden is! hajra!!!! 3. a többit inkabb nem is kezdem el kommentalni! majd elöben itthon! ;-) 4. BORZASZTO!!! es HIHETETLEN!!! (moki, ki mas?!)

    VálaszTörlés
  2. ja es a foto beszaaaaraaaas!!!! juhuuu!!! hl-re fel!!! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi-köszi! :) De hát Móki tényleg borzasztó, hogy nem jöttél!! :((

    VálaszTörlés